Wat zijn de kosten voor een verblijf?

De kosten voor het “wonen” en de “zorg” zijn bij Holland Zorggroep gescheiden. Bewoners huren een appartement en kopen de benodigde zorg in vanuit hun eigen toegekende zorgindicatie. De zorgkosten zijn per bewoner, individueel bepaald. Het is niet mogelijk om de totale kosten op voorhand te kunnen vaststellen. Onderstaand voorbeeld geeft een inzicht in de uiteindelijke zorgkosten. Voorbeeld:

Vader heeft zorgindicatie (zorgprofiel) 4. Deze wordt betaald door het zorgkantoor en komt uit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Voor deze zorg moet een eigen bijdrage worden betaald aan het CAK. Deze bijdrage is inkomens- en vermogensafhankelijk.

In de reguliere zorg (mét verblijf omdat je geen huur betaald) is de maximale eigen bijdrage ongeveer € 2.300,-. In onze zorgvilla’s is dit ongeveer € 800,- omdat dit zorg zonder verblijf is. Mensen huren bij ons een appartement, ze wonen feitelijk ‘thuis’.

In de reguliere zorg betaalt u de eerste 6 maanden een lage eigen bijdrage (een soort van korting) en gaat u daarna over naar de hoge, inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze kan dus oplopen tot wel € 2.300,- In onze zorgvilla’s blijft u altijd in de lage eigen bijdrage.
Het is waarschijnlijk dat de totale kosten voor het wonen in één van onze zorgvilla’s (huur en CAK-bijdrage) lager zijn dan alleen eigen bijdrage CAK die u betaalt in de reguliere zorg.

Graag nemen wij uw individuele situatie in detail met u door.

Wilt u meer weten? Neem dan hier contact met ons op.